Posted on Leave a comment

Welk fruit helpt bij afvallen?

Het is geen geheim dat fruit een slim onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Wanneer een snackaanval toeslaat, breng dan een bezoek aan je fruitschaal. Wat er ook in zit, is waarschijnlijk beter voor u dan de inhoud van uw voorraadkast. Maar zijn alle soorten fruit goed voor de lijn? Laten we onderzoeken welke vruchten het beste zijn als je wilt afvallen.

Appels

Appels zijn populaire. Ze zijn de ultieme snack: vulling, sappig, knapperig en draagbaar. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het eten van drie appels per dag kan helpen bij het afvallen – niet verrassend, gezien het feit dat ze boordevol vezels zitten, een voedingsstof waarvan bekend is dat het gevoelens van volheid stimuleert en hongergevoelens afweert.

Er zijn tal van manieren om je dagelijkse dosis appel te krijgen: voer een hele Fuji uit , voeg stukjes toe aan je havermout, gooi plakjes in een salade, bak wat met je kip, of kook een laagwaardig dessert.

Watermeloen

Watermeloen is een dubbele klap: het is arm aan calorieën en heeft een hoog vochtgehalte. Dit betekent dat je twee hele kopjes watermeloen kunt eten voor minder dan 100 calorieën en je maag zal voelen alsof je meer hebt gegeten omdat het fruit voor meer dan 90 procent uit water bestaat. Gehydrateerd blijven helpt je om je vol te voelen!

Als je jouw dagelijkse calorie-inname wilt verlagen, is het slim om watermeloen in jouw dieet op te nemen. Geniet ervan wanneer je de drang voelt om te snacken. Op deze manier vermijd je calorierijk voedsel.

Frambozen

Frambozen zijn klein maar krachtig! Deze baby’s bevatten weinig calorieën en zijn nog lager wanneer je bedenkt dat ze rijk zijn aan onoplosbare (onverteerbare) vezels. Als je een framboos van 64 calorieën eet, verteer je eigenlijk maar 32 calorieën. Stel dat samen met het feit dat frambozen het hoogste vezelgehalte van elk fruit hebben (1 kop = 8 g vezels), en we hebben zelf een winnaar op het gebied van gewichtsverlies.

Grapefruit

Grapefruit bevat ook weinig calorieën. Een middelgrote grapefruit heeft ongeveer 80 calorieën, en net als watermeloen is het meer dan 90 procent water. Tegen de tijd dat je de grapefruit in stukken snijdt, besprenkelt met een beetje caloriearm zoetmiddel, en het hele ding eet, heb je geen tijd of zin meer om iets anders te eten.

Plus, studies hebben aangetoond dat een stof in grapefruit genaamd naringin de bloedsuikerspiegel kan verlagen en uiteindelijk kan leiden tot gewichtsverlies. Dus geniet bij elke gelegenheid van wat grapefruit – pers het in je water, gooi wat wiggen in je salade of gebruik het als citroen om je eten te kruiden.

Houd er rekening mee dat het consumeren van grapefruit met bepaalde medicijnen nadelige gezondheidseffecten kan hebben. Als je medicijnen gebruikt, neem dan contact op met jouw arts voordat je grapefruit aan het dieet toevoegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *