Posted on Leave a comment

Is Yakult wel zo gezond?

In de afgelopen decennia heeft een groeiend aantal medische en voedingsonderzoeken bevestigd dat probiotica goed voor je zijn. Yakult is een van de meest populaire probiotische en gezonde dranken, toch? Het is bekend dat het vol zit met een krachtige dosis levende culturen die nuttig zijn om de spijsvertering, ons immuunsysteem en om de gezondheid van de huid te verbeteren. Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind het best lekker, wel met mate overigens.

Maar is Yakult het echt zo gezond?

Als Yakult wordt geconsumeerd om de algehele gezondheid te verbeteren, overzien we dan het belangrijkste ingrediënt, het suikergehalte niet? Er zijn twee versies van Yakult op de markt, waarvan de ‘Ace Light’-versie wordt gepromoot als de gezondere variant.

De suikerhoeveelheid van de ‘Ace Light’-versie van Yakult, beweert  25% minder suiker en verzadigd vet te bevatten in vergelijking met reguliere gekweekte melkdranken. Toch bevat één portie van 80 ml 6.8 gram suiker, best veel!

Wat zit er verder nog in Yakult?

Conventioneel is 5 g suiker meer dan 1 theelepel suiker, dat betekent met een fles Yakult ‘Ace Light’,dat je meer dan 1 ½ theelepels suiker consumeert, en dat als ontbijt! Daarnaast bestaat Yakult ‘Ace Light’ ook uit een kunstmatige zoetstof en smaakstoffen, die ook niet echt bevorderlijk zijn voor een goede start.

Ongetwijfeld hebben onze darmen goede bacteriën nodig om ons gezond te houden en te beschermen tegen de slechte bacteriën die we dagelijks tegenkomen. Het innemen van probiotica drankje welke is verwerkte met veel suiker en kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen ingepakt in plastic is misschien niet de beste meest bewuste keuze.

In plaats daarvan is het eten van natuurlijk gefermenteerd voedsel zoals yoghurt, kimchi, zuurkool een betere  veel gezondere en goedkopere opties als ontbijt. Thuis een probiotisch drankje maken, kan wat van je tijd vergen, maar geloof me, het zal absoluut een bevredigend gevoel geven zodra je het eenmaal onder de knie hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *